Saturday, December 24, 2011

himpunan mahasiswa

Salam semua.. ini adalah antara moment yang berlaku sewaktu kami perlu menghadiri perhimpunan mahasiswa.. aku excited giler ar nak tgk MB.. whallaa.. anyway.. mase aku sampai, MB tak datang lagi.. menurut adek satu dorm dengan aku ni, Shida, aku daterlepas due persembahan... anyway, aku tak kesah pun.. sebab orang yang sama pun buat persembahan tu, from Projek Rabak.. Actually aku tak paham menda tu sebenarnya.. kawan kelas aku sorang ade mention yang die volunteer kat Projek Rabak, tapi maybe tidak la secara direct.. sebab yang menjadi kemusykilan aku adalah.. tak nampak pun die mase ahli projek rabak tu berdiri ramai-ramai depan gerai kambing bakar tempat aku berdiri nak gune kupon.. ahaahaha.. haa, citer pasal kupon.. memang lawak giler.. aku rase macam hari kantin da.. hoho.. walaupun aku terpaksa telan burger 'tayar' ala kuih dorayaki doraemon tu..aku gagahkan jua.. u see! harini lidah aku da injured da.. damn burger tayar..!.. 


ok.. this is dedcription bout this photo actually..nampak tak orang ramai2 kat penjuru tepi gambar tu... haa.. situ orang ramai berebut2 nak tangkap gambar dengan MB.. tapi takdela aku nak hadap harung dugaan sume tu semata-mata MB.. tapi ikot hati aku, aku nak tangkap gambar MB.. then aku tgk banyak peluh kat kawasan tu.. buat aku pikir due 3 kali juga la.. plus, keta die cantek siot... so, tu pasal la aku snap gambar keta die,, konon2 pengganti la ngan MB tu.. hehe.. maap ye MB..#btw, gambar ni selepas kejadian ye..#

haa.. tu dia.. ini projek rabak.. aku ok je kalo nak pergi jalan ke depan n snap.. tapi tak larat beb.. malas pun ade.. huhu.. aku prefer duduk belakang nun jauh di mata sekali sebab nak dapat bird view.. cantek la mamat tu wat miming.. seyes.. terer.. dan self confident die pun tinggi.. n sang penyanyi tu.. tersangat la sedap sore nye walaupun lagu men taram je da tade irama dan lagu.. well, aku riso gak budak yang buat miming tu akan tergolek akibat kecelaruan muzik,, tapi aku tegk steady je.. whaallaaa.. tahniah.. kreatif.. tapi tetiba aku terpikir gak.. ape kaitan muzik indi ngan 'mahasiswa'? huhuhu


yang ni second gambar Projek rabak.. selepas kejadian acara projek rabak ni pula.. ade satu lagi persembahan dari kumpulakn mane ntah.. depa tu guling2 atas pentas n menari cam robot.. ade yang cantek dan ade yang carca merba... kreatif la jugak. katenya da beroperasi selama 3 tahun da dalam ipoh ni... WHat??? huhu... tapi aku tgk macam something wrong somewhere la tarian tu sume... yah! aku da kenal pasti da.. depa tu budak2.. so, aku rase cam tak de kaitan ngan mahasiswa.. tapi depa berani untuk tunjuk talent.. plus, yang aku tak gemor nye,, depa ni tak mencabar.. menari pun slow.. memang aku tak hadap la nak pi depan tangkap gambar... dari belakang pun aku tak snap.. no quality, balik umah cube lagi ye adek2.. usaha tangga kejayaan.... tapi aku prefer parkour dari benda alah tu... 

tu die.. semangat 1 Malaysia..kami dapat bendera kot... mari kibarkan jalur Gemilang...!!!



owh bytheway.... kami memang <3 dr. Zambry... whaaalllaaa!!

 owh itu dia DHARMA.. baru aku pasan kawan aku sorang tu datang... hohohoho... 
 dan.. inila antara crowd yang hadir dalam himpunan mahasiswa tu.. 
 mase ni adalah laungkan lagu satu malaysia... pergh.. memang semangat giler adek2 aku ni.. hohohoho...
 hoho.. mase MB berucap baru aku ade semangat nak ke depan n snap.. ada amanah MB perak sampaikan kepada mahasiswa yang ade.. plus, baru la aku tahu ape kaitan projek rabak n budak2 yang duk menari tu dengan himpunan mahasiswa ni.. sebab MB ade mention pasal project p.o.r.t. amanjaya..besela.. dunia pun da akhir zaman.. so, orang prefer kepada hiburan semata-mata.. so, bagi aku yang berfikiran kolot di akhir zaman ni... aku rase persembahan yang disajikan adalah tidak bertepatan dengan tajuk yang diberikan seperti himpunan mahasiswa ni.. aku bukan pembangkang dan bukan la seorang yang ade berkeputusan.. tapi event tu macam ada yang tak kena.. lebey kepada melalaikan..tade pun pengisian lain yang sesuai dengan perkataan mahasiswa.. 
tu diaaa... dharma.. antara orang2 yang boleh diharap dalam barisan MPP ITP.. aku ok je kawan ngn sape2 no diskriminasi, no sabotage, no blackmail.. whallaa.. yang penting aku ok ngan sume.. tapi aku tak tahu la kalo ade yang tak senang dengan aku.. mintak maap la ye.. 

ni la muke aku pun.. aku semangat nak dengar MB berucap.. tapi sedey.. telekung tak disediakan di kawasan stadium.. so, ade yang terpaksa niat ganti.. tapi, alhamdulillah pakaian aku maseh lagi boleh dibuat solat.. walaupun surau kotor, harung je la.. ape nak buatkan.. tapi yang beshnye.. depa da sediakan surau besor dekat luar stadium indera mulia tu.. besh... memang aku turun solat situ gak.. hehe...


anyway, aku enjoy gakk la petang ni.. sebab ape? antara sebab2nye adalah ape saja yang berlaku adalah diluar jangkaan aku dan itu pengalaman buat aku.. 


1# persembahan tak kena dengan tajok
2# makan burger 'tayar'
3# sakit pinggang
4# solat tak guna telekung


###akan ku simpan kenangan ini untuk masa hadapan.. bersedia untuk sebarang kemungkinan.. jyeah!!

Sepanjang hidup

video
live dari stadium perak membawakan konsert MAHER ZAIN untuk mu Rakyat bersama Menteri besar Perak.
seronok dan seronok.. lapang dada aku duk dengar lagu2 maher zain,.. Ac mizal la paling lawak sekali.. adui.. kreatif benor.. tahniah.. anyway.. saje aku bagi entry ni.. aku tujukan lagu ni khas untuk CintaHati aku.. ni baru satu video.. yang lain2 tu tunggu yaa.... hehe.. 

#kepada CintaHati ku.. semoga capai apa saja yang diperlukan dan dapat redha Allah di dunia dan akhirat.. Amin~~

Sunday, December 18, 2011

Himpunan Sejuta Umat

Himpunan Sejuta
Himpunan Sejuta Umat di Dewan Jubli Perak Kuala Kangsar.  
Ini adalah antara keadaan yang ada di dewan ini... Seramai 3000 lebih umat Islam berada di sini bagi menykong program Himpun ini. Antara salah satu agenda nya adalah untuk memberi kesedaran kepada kita tentang perihal sekarang yang menjadi penyakit dalam masyarakat kini. Antaranya adalah kes murtad, gay dan sebagainya.
OPS!!!! seriusnya entry kali ni.. hehe.. anyway. ini adalah blog personal aku, so, hak aku la nak pos apapun. Cuma kali ni aku nak ajak kalian pembaca sekalian luaskan pengetahuan kalian dan ambil tahu apa yang berlaku disekeliling kita. luaskan pandangan anda dan lihat di mana kita berada sekarang... 
So, ini lah antra gamabr yang aku nak kongsikan bersama.

 Ini kak Zati. Kami datang HIMPUN ni dengan beliau. Pada mulanya dalam rancangan kami nak naik bus sekali ramai-ramai dari IPOH, tetiba cuma kami je peserta perempuan yang follow. Itu tak apa lagi, tapi bayangkan la.. takkan nak naik ngan ramai lelaki gitu. so, kami naik la kereta ngan kak Zati, sampai la ke tempat tujuan.
 Kak Zati sibuk je manjang.. Ada je orang kol dia tanye tempat suma, then macam-macam la.. aku pun tak tahu. Tapi hari tu memang ramai sangat orang.
 Ini dua-dua fatin adek beradek yang sudi nak ikot aku ke Himpun. Nasib baik.. Kalo tak, memang aku sorang je la.. huhu... tapi takpe, aku da bese.. cume, meriah sikit la bile depa ikot sekali, dalam pada masa yang sama, aku ajak mereka untuk alert tentang isu-isu semasa yang berkaitan dengan Islam.
 Ini adalah antara persembahan daripada penasyid tanah air.. Antara nya
Rabbani, Inteam, Brothers, and lagi satu aku tak engat. kumpulan baru kot. Tapi depa men muzik.. nampak besh.. :)

 Acara dimulakan dengan bermunajat.
Persembahan pertama.
 Inteam
 Brothers.. lama da tak nampak.. :)

 Rabbani
 promote sket.. hmm.. ini la yang ingin diselamatkan.. Selamatkan Akidah Umat Islam Kita.

 ini adek Damia. Petah berkata-kata. Comei lak tu.. tak khusyuk aku nak dengar pidato sebab die asek ajak men je.. tapi comelllllll...

 mula-mula takot.. last -last baru nak ngam. penyudahnya duduk sekali ngan kami kat belakang.
adek Damia pun nak promote macam aku wat juga. tapi die dengan care die la...
ok... aku memang semangat bab ni.. layangkan sepanduk dalam program ini.


sebelum kami balik.. aku amek kesempatan untuk bergambar dengan banner yang paling besar tu. 
so, last sekali.. aku ade rakam nyanyian Brothers.. Rindu sangat dengan lagu ni.. aku tujukan lagu ni untuk kawan2 aku sahabat handai..
video
to Alina, Fiza, Mas,Umai,Ruq, Linda,Yda, Suha,
to Tima, Ayna, n Farah
to Farid

Wednesday, December 14, 2011

happy to be with you..

video

im happy and im speechless.. hope this relationship will stay till forever... amin..

Wednesday, December 7, 2011

when i found you, you, and you...

2-4hb 12 2011..


hari-hari yang mungkin bertuah buat aku..  because for the first place, i really dont want to be here at all.. there is something else that i should be done. but it is my responsibility to take care of my juniors (gurls) who involve in this program.


i almost thought i am the most unlucky person cause someone just raise her hand (nak kene budak ni.. :p) and vote me for 'penghuluwati' position.. huhu.. i just go down there to help that another person (yang jadi MC kite) to find others to hold other available position.. OMG..!!


anyway, i enjoyed when i do my work, make sure all the girls are get ready for next tentative.. plus. have to remind them to go to sleep early..


the very good things, i get from this camp is.. i can wake early.. is that a miracle.? hehehe anyway.. tq girls sebab bagi komitmen.. n ade certain adek2 yang saya tak kejut pagi tu sebab tgk bilik tade org.. upenye kome tido tapi saya tak perasan..bilik gelap je.. takot cheq.. maaf ye.. maaf sume.. kalo ade terkasar bahasa, tercuit sikit, termaki, terjeling, dan ter2 semuanya... maafkan semuanya.. bukan yang perempuan je, yang hok laki2 sume pun sama.. mintak maaf sangat andai berlaku apa-apa yang anda , kalian, semua, tak puas hati dengan saya..


dan kini... im the most LUCKY person, because i found someone just all of you.. :)


#this pic credit to MAYA anak TAN...