Friday, September 30, 2011

ALL I KNOW~


video

Once again you're home alone
Tears running from your eyes
And I'm on the outside
Knowing that you're all I want
But I can't do anything
I'm so helpless baby

Everyday same old things
So used to feelin pain
Never had real love before
And it ain't her fault

She knows better but
She can't help it
Wanna tell her
But would that be selfish
How do you heal
A heart that can't feel, it's broken
His love is all she knows, all she knows, all she knows
His love is all she knows, all she knows, all she knows

You've been livin this way so long
You don't know the difference
And it's killing me
Cause you can have so much more
I'm the one your looking for
But you close your eyes on me
So you still can't see

Everyday same old things
So used to feelin pain
(From: http://www.elyrics.net/read/b/bruno-mars-lyrics/all-she-knows-lyrics.html)
Never had real love before
And it ain't her fault

She knows better but
She can't help it
Wanna tell her
But would that be selfish
How do you heal
A heart that can't feel, it's broken
His love is all she knows, all she knows, all she knows
His love is all she knows, all she knows, all she knows

All she knows is the pain
In the corner of an empty home
She's still comfortable
I want her to know
It can be better than this
I can't pretend
Wish we were more than friends

She knows better but
She can't help it
Wanna tell her
But would that be selfish
How do you heal
A heart that can't feel, it's broken
His love is all she knows, all she knows, all she knows
His love is all she knows, all she knows, all she knows


terkene batang hidung aku lagu ni.. well.. sebab aku ni da jadi pencinta tegar Cintahati aku.. and 'kepada siapa' yang nak ngorat tu.. sorry ye.. aku tutup telinga.. plus.. aku tak boleh buat pape kalo kamu muncul dalam hidup aku..melainkan buat bodoh.. jangan selfish sangat kalo nak bagitau aku yang aku patot dengan kamu, tapi aku tahu mana yang bagus untuk aku, sebab aku nak manusia yang boleh terima aku seadanya, yang boleh kawal aku, yang faham hati aku, yang ajar aku untuk jadi setia... sekian terima kasih..

Wednesday, September 28, 2011

Do me a favor please~~~


Hye.. sape yang tak nak menang kalo ditawarkan hadiah yang menjadi keperluan.. betoi tak? so, aku ade masuk satu peraduan ni.. kalo aku menang.. aku akan dapat 
 HADIAH
i. Tempat pertama akan memenangi sessi photoshoot untuk pre-wedding ATAU post-wedding (2 jurugambar dan 1 Character Designer) dan sebuah buku bergambar "ImageWrap Hardcover Landscape Photobook"
(11" x 8.5") yang bernilai RM1499 secara percuma.
ii. Tempat kedua pula akan memenangi sessi photoshoot untuk pre-wedding ATAU post-wedding (2 jurugambar dan 1 Character Designer) yang bernilai RM850 secara percuma. 


kelabu mate aku chor.. bleh jimat ni.. ehe.. tapi kalo tak dapat.. nak wat cemane kan.. huhu.. org yang masuk lambat dari aku pun dapat like yang sangat banyak.. tetibe aku da putus asa la pulak.. huhu.. anyway.. aku tak salahkan sesiapa pun kalo aku tak menang... tak kesah pun semua tu.. tapi aku nak minta tolong kalian.. tolong la aku............. 


kepada yang sudi like tu.. cara-caranye ialah.. 
pergi ke facebook anda


mula-mula like kat page link ni..
http://www.facebook.com/pages/Shutterholic-Wedding-Photograpy/157090097653993




after that like la gambar aku n Cintahati aku ni... 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=275862365776765&set=a.275283255834676.79959.157090097653993&type=1&permPage=1


untuk sesiapa yang tak clear lagi mane satu gambar nye.. ni aku masukkan sekali gambar nye.. 

haa... tu dia... tolong eh... terima kaseh.. :)

mari ADD~~ and let me add you back..

welll... cam bese la.. aku tak sefeymes artis or whoever is..  since aku retired dari jadi photographer ni.. aku lebey banyak tangkap gambar tentang kehidupan.. minta maaf ye Mr Manager.. :) aku lebey suka jadi freelance.. anyway... untuk hilangkan stress aku since sedang engat-engat fakta dalam subjek LAW yang belum tentu aku pass ni.. *harap2 la aku pass.. tak dapat A pun, janji LULUS la YA ALLAH!! aku mohon... amin*  so, aku watla blog ni.. maka dalam mase ini memang aku aktif berblog la.. memandangkan aku bertapa since Cintahati aku pergi bekerja. So, no more mcD, no wayang, no dataran and extra. Melainkan kalo aku pergi ngan kawan-kawan yang sudi... Itupun boleh dibilang... haha... * adoi.. so, alang-alang menyeluk perkasam, meh aku nak ajak para pembaca untuk meng- add aku kat facebook.. tapi dengan syarat bagi la private message yang mengatakan anda adalah pembaca blog.. sebab aku nak elak dari penstalker yang asik duk dengki kat aku je tu.. adoi lagi.. minta maaf ye.. :) tapi kalo twitter, formspring and blog, rasenye tak perlu la private message tu.. terima kasih semua...


http://www.facebook.com/b.damha


https://twitter.com/#!/beydamha


http://www.formspring.me/beydamha88


http://dijadolla-beydamha.blogspot.com






pergi kat link-link tu..


anyway... tq sebab singgah eh.. sayang korang sume..:)
video
I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all

Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

[refrain]
And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss

[refrain]

All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

[bridge]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.



i really like to hear this song.. memang menusuk kalbu aku la. huhu.. sebab Cintahati da pergi koje.. so, inilah isi hati aku.. kalau dok bosan memang aku dok nyanyi lagu ni je la. so, pada sesiapa pembaca blog aku ni, kalo nak dengar lagu ni.. pause dulu 'music dumper' tepi tu, then play video, and sing the song~~~ lalalalala... sing with me,,... fellas~~ mmuuaahh.. muuaahh *still sayang and rindu Cintahati aku.. 

Tuesday, September 27, 2011

hari ini memang indah...

pagi-pagi aku celik mata tengok adek-adek dalam hostel ni ada yang nak balik.. berlari-lari duk siap nak cepat.. sampai aku terjaga. depa tengok ak bangun je terus salam aku. Hati-hati ye balik.. ok.. lepastu kehidupan aku tetibe sunyi.. takada orang nak membebel kat aku and kacau aku.. haha.. rindu da adik tu.. plus.. aku siap tengok cerita Con Air lagi lepas bosan lepas study.. pastu aku masak tengahari. Nasi kosong gaul ngn perencah maggi. Then makan sambil tgk cerita lagi.. Rase macam makan meggi plak.. huhu Takpela. hujung-hujung bulan ni besela.. sengkek sket.. hehe.. 

Bile da petang sikit tu, aku wat la call me back dekat kawan baik aku tu suruh dia call aku balik. sebab nak mintak tolong dia wat report dalam bentuk formal.. thanks to him, aku rase kurang sket beban aku.. then aku siapkan la sume fail yang berkenaan sebab petang tu memang dia datang ambil fail tu.. tepat jap jam 18.41.. Kawan baik aku tu sampai.. so, aku turun la.. dia tunggu kat bawah ngan awek nya. Rupa-rupanya depa nak pi makan. Awek dia puasa.. So Sweet~~ kan besh kalau Cintahati aku ada kat sini.. huhuhuhuhu.. bleh ajak teman makan. Bila Cintahati aku tak ada.. memang bertapa la aku kat bangunan ni.. hehe.. tak turun.. sanggup makan nasi kosong.. hee.. takpela.. bile petang tu kawan baik aku datang, masa aku nak bagi fail kat dia.. tiba-tiba dia hulur hadiah kat aku.. 
dialog : 
Aku: eh kenapa bagi hadiah ?! *sambil terkejut.. 
Farid : eh, tak nak ke? kalau tak nak, aku simpan balik... hee..
Aku : nak la.. ni la pertama tahun ni aku dapat hadiah.. 
Farid : eh, takada sapa2 bagi hadiah lagi ke kat kau.. 
Aku : takpe, aku tak kesah pun. Bubu kata nanti dia bagi..
Farid : hehe.. selalu aku je yang jadi first bagi hadiah kat kau.. 
Aku : tu la pasal.. terima kaseh..

bile aku buka hadiah tu.. waa~~~ comei...
Plus ada tulis nama aku n sifat.. mak Aih~~ susah kot nak cari nama ni sekarang.. nama orang lama-lama dulu.. so, ini la hadiah yang aku dapat.. Alhamdulillah.

Aku : weh.. susah kot nak cari nama aku ni.. mana ko dapat?
Farid : hehe adala..
Aini : eh serious, memang da susah nak cari nama-nama gini punye keychain..

anyway, apapun tak sia-sia aku bertapa.. Heppy juga aku.. tq my best buddy for the present.. :)

ia tertulis....

happy birthday n u r the best

khadijah - nama isteri Rasulullah s.a.w. seorang yang berani, cekal hati dan bersifat penyayang. Matang dalam pemikiran. Bijak merancang dan menguruskan kewangan.
 

hari itu indah 3

okei.. lepas aku pi bangunan Perak Darul Ridzuan, abg aku mintak aku ikut dia pergi satu tempat and tangkap gambar.. and ini adalah antara gambar yang takde kaitan sebenarnya dengan kerja aku dan tujuan aku ke sana.. anyway, memang penat gak la ke sana.. tapi besh.. 




memang aku snap gambar anak sedara aku je.. hehe.. tapi adalah gambar-gambar yang lain tu.. bleh jadi duta jagung budak ni..hee.. anyway.. aku pun teringin gak ada gamabr creepy dalam ladang jagung tu.. haha.. so aku pun tangkap gambar aku sendiri.. hehe.. 


lepas balik dari tempat tu, aku tak tahu pun depa semua nak sambut birthday aku.. hee.. so, aku wat bese je la. aku yang kene tunggu kat meja makan piza tu.. lama lepas tu barulah adik beradik aku sampai. and kakak aku bawak anak-anak dia sekali.. 

aku tertanya-tanya bentuk lasagna cemane.. so aku pesanla.. waa.. sedap.. tapi adik beradik aku yang len makan sket je. depa makan spagethi n piza la.. last-last aku kene habiskan sume.. adoi.. penuh perut..

 then lepas habis makan semua, abg aku bagi kek.. kali ni tak ada lilin. katenye sebab aku da besar.. haha.. betul la tu... :)


ni gambar yang disnap waktu si du-ah ni da start ngantuk.. so, aku pun main la kamera.. nak elak dia nangis.. tengok kamera baru nak senyum.. ape la du-ah.. :)

anyway, terima kasih kepada semua adikberadik aku sebab sambut birthday aku.. n sorry kat department HEP kolej aku sebab aku tak ikot pergi program kat tambun sebab memang aku ada hal.. tq en Faisal.. :)

hari itu indah 2

ini abdul hadi helmi.. kawan aku.. dulu kami gaduh.. siap dia panggil aku opah lagi sebab aku lagi tua dari dia.. and as the reverse nye.. aku panggil dia atok pula. on this day, 25hb September 2011.. dia faham aku sedih sebab Cintahati aku kena pergi ke Kelang. So, lepas aku jumpa Cintahati aku tu, dia ajak aku pergi kenduri kakak kepada kakak angkat dia. Disebabkan aku ni jenis peramah, thats why la dia ajak aku teman dia pergi kenduri tu. Kalau tak, memang dia duk senyap je la.. Anyway thanks kepada atok aku sorang ni, sebab dia berjaya hilangkan sedih aku bila Cintahati aku kene pergi. Itulah gunanya kawan.. Dan aku sangat bertuah, sebab aku ada Cintahati yang teramat faham tentang aku, kalau orang lain, aku rase susah nak bagi awek depa kawan dengan lelaki lain. :) *Terima Kasih Abang.. :).  Ok, mula-mula kami masuk dewan ni. ada 3 orang mamat duk tenung hadi. Aku pun pelik juga la, rupa-rupanya... Alaaa Nyah...~~ tak Kuasa mak..sebab muka hadi hensem la katakan... Disebabkan hadi sibuk duk cari kakak angkat dia. dia tak perasan, tapi aku la yang perasan depa duk sembang-sembang sambil tuju kat hadi.. ahahahaha LAWAK... Cepat-cepat hadi pi tegur mak ayah kakak angkat dia.. 

gambar ni di snap oleh hadi. boleh la. Dia tergolong antara manusia yang pandai tangkap gambar aku selain daripada adik beradik aku, Cintahati aku, and adik-adik aku kat hostel ni,

Tu diaaaaaa eh... pengantin nya.. sikit punya lawa... cantek.. auuwww~~ aku pun jeles tengok.. hehe.. Anyway.. selamat pengantin baru.. Anda memang sporting.. :)

disebabkan aku bawa kamera LEMAU aku ni,,,.. so, aku berkesempatan tangkap gambar hadi and pengantin... alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan.. dengan aku sekali interframe kat situ.. hehe.. aku tak kesah.. janji aku dapat bunga telur.. hehe...


ni dia kakak angkat hadi.. alalala.. cumey giler.. plus lawa meletup.. mula-mula dia panggil aku adik.. aku iyekan aje.. hehe.. last-last baru dia tahu aku sebaya dengan dia.. al maklumla aku kan awek muda.. hehehe.. 

tu diaaa... muka galoks.. hehe.. just kidding.. tu muka happy tu.. senyum pipi berlekuk.. happy dapat jumpa kakak dia.. plus.. muka lapor..

adik ni cumey..makan duk ketuk-ketuk pinggan.. kan aku da snap gambar dia.. haha

time ni memang best... menjerit-jerit sume perempuan yang ada sebab pengantin nak duk baling bunga. Dahsyat.... tiba-tiba mak dia pulak yang dapat sambut.. Awww~~

kek tu cantek.. :P

ni kakak angkat hadi tu, ngn mak dia, n kawan dia... jeng jeng jeng...

ni aku snap untuk kenangan hadi n kakak angkat dia la.. aku tak tahu pun namanya.. tapi ramah dia macam da jumpa setahun punya lama... anyway thanks sangat jumpa mereka..

then lastly,, aku pun nak ada gambor juga.. Peace....!!

Monday, September 26, 2011

hari itu indah ~wrote on 27th Sept

Malang nasib aku siapa la yang tahu.. Kamera aku rosak.. Tapi tepat tarikh 24 hb September 2011.. actually on my birthday.. tetibe kamera aku berfungsi dengan baik.. jadi memandangkan 25 hb tu, cinta hati aku ada last kat ipoh ni.. so, dia ajak la jumpe kejap..sebab sebelum birthday aku haritu dia kene pergi ke Melaka untuk program induksi Kastam for 4 days. Bagi aku, satu hari tu asenye da macam setahun kalau tak jumpa. aku ok je.. Seriously aku memang ok.. Luaran je la. Nampak cam rileks je. Tapi dalaman nye, siapalah tahu. Sakit woo kalo tak dapat jumpe.. Haduyai.. Anyway.. Gambar wajah desktop ni aku testing powder je snap nak test kamera ni elok ke tidak.. Memang Tuhan bagi aku peluang untuk capture moment yang aku nak. then semalam petang, kamera ni da rosak balik a.k.a tidur balik.. dasar kamera lemau.. sampai hati kau.. T_T

On morning 25hb September 2011.. Memang hati berat la juga nak bagi dia pergi bertugas. Tapi untuk kebaikan dia dan keluarga dia. Supaya dia dapat bina masa depan dia dengan cemerlang. Aku nak tengok dia bahagia. Lagipun susah sekarang ni nak hidup dengan pekerjaan yang sederhana memandangkan keperluan hidup. Tapi walau di mane pun rezeki kita, kita kena pandai survive. Alhamdulillah, since aku jumpa dan berkenalan dengan dia masa tempat kerja lama dulu. Sampai aku kene masuk belajar balik, then sampai la die jadi Store Manager kat situ.. Dia cuba sedikit demi sedikit untuk stabilkan hidup. Memang dia survive.. Almaklumlah, lelaki lagi kuat dari perempuan.. hehe. Dan yang bestnye, hubungan kami Ok!!. 

Ni la satu-satunya manusia yang tak kisah perangai aku macamana, cerewet aku macamana, pemarah aku macamana pun, dia boleh terima. Katanye, hubungan ni bukan untuk main-main ja. Kalau tiada aral melintang, dia nak sampai ke akhir hayat. Aku tak kesah dia jadi apa pun, tapi aku tetap nak dengan dia. Dari dulu lagi waktu dia try ngorat aku. haha.. Lawak sejarah kami ni.. Sedar tak sedar.. lagi sebulan. cukup la tempoh dua tahun hubungan kami.

Lega hati aku dapat panjat bangunan ni tengok pemandangan dari sudut atas. *Padahal naik kereta je.. Da lama aku nak pergi, tapi aku rase tak biasa nak pergi dengan kawan-kawan lain. Selalunya aku kemana-mana dengan dia. Hatta, sampai pergi cari barang keperluan pun mesti dia yang akan bawa aku. So, now im preparing myself untuk hidup tanpa dia buat sementara waktu. Gambar aku ni pun, usaha die nak tangkapkan untuk aku.. Chewaahh~~ aku pun nak glamor juga.. nak ade gambar sendiri juga.. hehe. 

Yang ni pula adalah gambar event Gegaria dari tingkat atas ni. Busy yang amat. Aku pun tak mau pergi. Da la panas dan sesak. Gerai je yang banyak, tapi itula punca rezeki lebih para peniaga pun. Yang penting bagi aku, hati memang nak pergi, tapi sebelum ni kalau ade karnival, baru pergi sekejap je aku da letih.. Lagi-lagi pula kalau jalan ikut orang shopping pula, memang patah kaki aku. Tak larat. Memang aku tak suka Shopping. Apa yang best ntah. Seboleh-boleh aku, kalo boleh nak pesan kat orang yang keluar mintak tolong belikan barang or makanan. Tapi kalau mintak tolong dia, memang tak boleh ngelat da la, memang aku pun kene ikut sekali.. huhu.. tapi yang peliknye, aku suke pergi jalan-jalan. Asalkan duduk dalam kereta. Kalau tak, penat. Contoh tempat yang aku suka ialah sungai. Yang favorite aku tu, memang dia tahu pun.

And this is our last picture together before dia pergi ke Kelang. Dia pergi petang. So, sempat la nak jumpa aku kejap. Walaupun kejap, aku terima. Sebab dia mintak aku bersedia. Andaikata kalau dia ditempatkan tempat jauh untuk bertugas selepas ni, aku kena kuat, aku tak boleh nangis. *Nangis tu yang susah aku nak tahan tu~~ T_T
Waktu ontheway kami nak pergi makan tengahari tu, tiba-tiba kawan aku telefon ajak pergi kenduri kawen kakak kepada kakak angkat dia. So, aku pun setuju la memandangkan petang aku free. Sebab dia pun ada urusan lain yang perlu disetelkan (kemas barang sebelum bertolak).
So, last dia nak pergi tu, dia ajak aku sambut birthday sama-sama, memandangkan time birthday dia, dia kene ke Melaka, and time birthday aku, dia takda hadiah.. So sweet...~~ aku tak kisah pun ada hadiah or tak. Janji dia ada waktu tu. Plus, dia da bawa pun aku pergi tempat yang aku suka.. :) 
*Terima Kasih Abang.

So, semua perkara yang dia bawa aku pergi ni adalah untuk topup  masa dia busy kerja sebelum ni. Happy sangat. Memandangkan ada cuti-cuti yang sikit tu, dia bawa la aku.. Adalah masa sikit tu daripada tak ada langsung. Aku risau juga ni, macamana dia nak hidup kat sana nanti.. Tiba-tiba aku terpikir.. *Eh, dia da besar la.. Lelaki pula tu, confirm boleh hidup.. Dush-dush!! hempok kepala aku. Eh, dia ok la.. aku nak takut kenapa? @_@.. ! Actually aku yang takut dan risau bila dia tak ada disisi aku. Dan dia pula risau aku hidup tak ada dia nanti.. Itu sebab dia minta aku sabar. Nanti dia akan datang untuk aku. Tapi aku tak kisah semua tu, yang aku nak sekarang ni. Dia kena buat semua tu untuk masa depan family dia. Itu yang penting. Aku ni siapa la pada dia. Boleh jadi tak ada jodoh, boleh jadi ada jodoh. Tawakal je la. Doa hari-hari. Tapi ramai yang cakap muka kami sama, InsyaAllah jodoh panjang. Harap-harap la macam tu.. 

Aku sedih, aku bosan, aku tingtong tak ada dia. Dia minta aku study elok-elok nanti dapat result bagus, senang dapat kerja. Dia tak mahu aku jadi cam dia dapat kerja lambat memandangkan aku belajar pun lambat. Rezeki ada je kat mana-mana cuma kita kene sabar. Tapi kalau nak diikutkan, memang aku lambat pun. Lambat sangat da. Cuma kena prepare untuk masa depan. Ekonomi negara pun bukan bagus sangat sekarang ni. bersedia je la.

* Abang, sayang akan sentiasa tunggu abang. Dah tak ada istilah main-main dalam hubungan. Apa pun yang akan jadi, sayang akan tunggu abang. InsyaAllah. Sayang doakan abang berjaya. :)



Tuesday, September 13, 2011

trip pangkor 3

bersedia untuk menyelam..... huahuahua
squad~~ strategi untuk menyelam biar berjaya..
test celup laut,...
nak selam ni... jom!!
duk tepi batu




takot~~~~~

penat selam... huhuuuuu

puas mandi...
selllllaaaammm lagi~~~~ Ehm...